Σεκέρ Παρέ

Ένα από τα πιο δημοφιλή κεράσματα στην τουρκική κουζίνα, τα Σεκέρ Παρέ. Σιροπιαστό, με ολόκληρο αμύγδαλο στην επιφάνειά του, θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας γλυκά.

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψει το μείγμα και το βούτυρο γίνει μαλακό σαν κρέμα. Προσθέτοντας τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να την πλάσουμε. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 20 γρ.). Τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη, ώστε να γίνουν λίγο πλακέ. Βάζουμε στο κέντρο του καθενός από ένα ολόκληρο αμύγδαλο, το οποίο πριν έχουμε βουτήξει σε λίγο ασπράδι αβγού. Τα τοποθετούμε σε ταψί αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά.

 

 

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER