Τερίνα semifreddo με τζίντζερ

Ένα διαφορετικό, πρωτότυπο γλυκό είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Μία απολαυστική τερίνα semifreddo με τζίντζερ και σος από κόκκκινο κρασί!

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα στους κρόκους. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε αμέσως αλλά σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει αρκετά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, το τζίντζερ και το τζίντζερ γλασέ, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, το οποία εξέχει από τη φόρμα. Καλύπτουμε με αυτό την επιφάνειά του. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες. Το σερβίρουμε με τη σος κρασιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER