Τούρτα με φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο, πλούσιο και λαχταριστό, είναι η πρώτη ύλη με την οποία αποφάσισε να πειραματιστεί ο Στέλιος για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τούρτα που κλέβει τις εντυπώσεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστίκι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και το φυστικοβούτυρο. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο. Καλύπτουμε τη βάση από δύο τσέρκια διαμέτρου 20 εκ. με αλουμινόχαρτο. Μοιράζουμε το μείγμα στα τσέρκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ενός με φυστίκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Χτυπάμε στο μίξερ το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Απλώνουμε την κρέμα στον δίσκο που δεν έχει τα φυστίκια και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο. Απλώνουμε πάνω σε κάθε μπισκότο φυστικοβούτυρο και κολλάμε πάνω στην τούρτα.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER