Τούρτα σοκολάτα με ελαιόλαδο

Tο «υγρό χρυσάφι» της μεσογειακής διατροφής γίνεται βασικό συστατικό σε μια πρωτότυπη τούρτα σοκολάτα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μία μαρίζ την άχνη, το φιστίκι και το αλεύρι. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τα 10 γρ. ζάχαρη μαζί με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο τσέρκια διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Η σοκολάτα πρέπει να είναι ζεστή, στους 50οC. Τη βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο. Προθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. (μεγαλύτερο από τις βάσεις που έχουμε φτιάξει) τοποθετούμε τη μια βάση και απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας. Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη βάση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με κράμπλ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και με τα δάχτυλά μας δημιουργούμε κομμάτια ζύμης. Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και συντηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER