Βασιλόπιτα 2021 SP

Ποια βασιλόπιτα εμπνεύστηκε φέτος ο Στέλιος; Αμύγδαλο, πορτοκάλι και φρούτα γλασέ πρωταγωνιστούν στο πιο λαμπερό γλυκό της χρονιάς. Η βασιλόπιτα 2021 SP είναι εδώ, έτοιμη να εντυπωσιάσει!

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το αμύγδαλο και τα ασπράδια αβγού. Χτυπάμε και προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά, έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στο ενδιάμεσο καθαρίζουμε τα τοιχώματα. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το πορτοκάλι γλασέ. Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα, το πορτοκάλι γλασέ μαζί με το αλεύρι και τέλος το λικέρ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και τοποθετούμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε την άχνη με το λεμόνι και γλασάρουμε. Όταν κρυσταλλώσει το γλάσο, μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα φρούτα.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username