Ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux)

Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Ένα λιωμένο ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο, που οι Γάλλοι αποκαλούν moelleux, σερβίρεται καυτό και προκαλεί με τη γεύση του!

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Χτυπάμε ελαφρώς με έναν αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη και ενώνουμε τα δύο μείγματα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη  του σουφλέ. Γεμίζουμε τα σκεύη, αφήνοντας 1 εκ. από την επιφάνεια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον για 1 ώρα. Με αυτό τον τρόπο θα μείνουν ρευστά στο εσωτερικό τους κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 8-9 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER