Τάρτα λεμόνι

Μια εύκολη σχετικά τάρτα λεμόνι, με μια ευχάριστη ξινάδα και άρωμα ανοιξιάτικων λεμονανθών...

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζύμη
Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό (ή με τα χέρια) όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Το τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο (για να μην κολλάει, το ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας).
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε αλουμινόχαρτο, το οποίο στερεώνουμε επάνω στο τσέρκι τσαλακώνοντας τις άκρες του. Μεταφέρουμε το φύλλο της ζύμης μέσα στο τσέρκι και το ανασηκώνουμε περιφερειακά να καλύψει και τα τοιχώματα. Προσέχουμε ώστε η ζύμη να μην είναι τρύπια κάπου για να μην έχουμε διαρροές. Κόβουμε τις άκρες της ζύμης που εξέχουν.

Γέμιση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το χύνουμε αμέσως στο εσωτερικό της τάρτας. Δεν καθυστερούμε καθώς η αμυγδαλόσκονη θα αρχίσει να πέφτει στον πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Προτιμότερο είναι να σερβίρουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός και αν την προτιμάμε κρύα οπότε τη βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER