Μπισκότα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά, έως ότου δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος και το χοντροκομμένο αμύγδαλο. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου, μεταφέρουμε επάνω τα μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μους
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με έναν αβγοδάρτη τους κρόκους και τους αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να σχηματιστεί μια όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Συναρμολόγηση
Σε ένα μακρόστενο γυάλινο μπολ με διαστάσεις 10 x 30 εκ. ή σε ένα στρογγυλό με διάμετρο 22 εκ. και επίπεδο πάτο βάζουμε μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, σε όλη την περιφέρεια (τα στήνουμε όρθια, έτσι ώστε να καλύπτουν τα τοιχώματα περίπου μέχρι τη μέση ή και λίγο πιο κάτω). Αδειάζουμε στο μπολ τη μισή μους –προσεκτικά, για να μη μετακινηθούν τα μπισκότα από τη θέση τους. Πάνω από τη μους στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μους. Γαρνίρουμε με το τρίμμα ή τις φλούδες σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, έως ότου πήξει η μους. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη άχνη και, προαιρετικά, διακοσμούμε με τα αστέρια από ζαχαρόπαστα.
Διακόσμηση
Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας και λίγο κορν φλάουρ για να μην κολλάει. Με ένα κουπ πατ κόβουμε αστέρια και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω τους τη χρυσόσκονη.