Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την ρευστή κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά και αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Έπειτα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενσωματωθεί. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε, μέχρι να πήξει η μους.
TIP
- Μπορούμε να αρωματίσουμε τη μους με 30 γρ. ποτό της αρεσκείας μας, αν δεν πρόκειται να τη σερβίρουμε σε παιδιά, ή με ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.
- Mε τη μους αυτή μπορούμε να γεμίσουμε και μία ψημένη βάση τάρτας.