Σοκολάτα με ουίσκι και καραμέλα

Μια μπόμπα από πικρή σοκολάτα, που όταν την τρως σκάνε στο στόμα σου δάκρυα καραμέλας και άρωμα από ουίσκι.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Καραμέλα
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Aφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει μια σκούρα καφέ καραμέλα. Αδειάζουμε την καραμέλα αμέσως πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης. Aφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί (το πολύ για μία ώρα) και την τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια αφήνοντας και λίγα πιο μεγάλα για το γαρνίρισμα (μπορούμε να τη σπάσουμε γρήγορα περνώντας από πάνω της έναν πλάστη).

Σοκολάτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Aνακατεύουμε καλά με μία μαρίζ έως ότου λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ουίσκι. Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται πιο παχύρρευστο, αλλά δεν το αφήνουμε να πήξει εντελώς. Τότε προσθέτουμε τα μικρά κομμάτια της καραμέλας. Aνακατεύουμε ώστε να πάνε παντού και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα ή μπολ.
Aφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τα φορμάκια ή το μπολ σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.
Γαρνίρουμε με τα μεγάλα κομμάτια καραμέλας που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε.

Προσοχή: αν ο καιρός είναι υγρός, δεν πρέπει να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε αυτό το γλυκό γιατί δεν θα σκληρύνει η καραμέλα. Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι τα κομμάτια της καραμέλας να είναι σκληρά όταν τα προσθέτουμε, ώστε να ανακατευτούν καλά με τη σοκολάτα. Έπειτα, θα μαλακώσουν και θα γίνουν σταγόνες που λιώνουν στο στόμα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER