Το γλυκό των Deux Hommes

Ένα γλυκό ειδικά αφιερωμένο στα 20 χρόνια από τη δημιουργία των Deux Hommes, του αγαπημένου διδύμου της ελληνικής μόδας.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Κρέμα σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Περιμένουμε 1 λεπτό, να μαλακώσει η σοκολάτα από τη θερμοκρασία του γάλακτος, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε να μαλακώσει προσθέτοντας σιγά-σιγά την λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε κατά μέρος και φτιάχνουμε τη λευκή κρέμα.

Λευκή κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου σφίξει ελαφρώς η κρέμα.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε κομμάτια χαρτόνι στις διαστάσεις των μπολ που θα γεμίσουμε, υπολογίζοντας ότι τα χαρτόνια θα μπουν όρθια στο κέντρο των μπολ για να τα χωρίσουν στα δύο. Ρίχνουμε από την μια πλευρά την κρέμα σοκολάτας και από την άλλη την λευκή κρέμα. Αφαιρούμε το χαρτόνι προσεκτικά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρέμες. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε στην επιφάνεια το τρίμμα και γαρνίρουμε με τα βρώσιμα λουλούδια.

Τρίμμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι έως ότου σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Με τα δάχτυλά μας τη θρυμματίζουμε σε ακανόνιστα κομμάτια σε μέγεθος φουντουκιού πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια μας σε ψιλά τρίμματα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER