Σοκολατάκια με μαστίχα

Όνειρο αυτά τα γεμιστά σοκολατάκια με σοκολάτα γάλακτος και άρωμα μαστίχας!

Βάρος500 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3 μέρες

Λιώνουμε τα 300 γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη). Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από τη μισολιωμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Μόλις η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 35°C (δηλαδή μόλις χλιαρύνει αρκετά), ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Ακουμπάμε ένα χαμηλό τετράγωνο τσέρκι 18 x 18 εκ. πάνω σε λαδόκολλα ή μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παραλληλόγραμμο τσέρκι, όχι πολύ μεγάλο ώστε το μείγμα να μην έχει πάχος μικρότερο από 1 εκ. Καλύπτουμε το τσέρκι με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 36 ώρες (3 μέρες) ώστε να σταθεροποιηθεί πολύ καλά το μείγμα. Κατόπιν αφαιρούμε το τσέρκι (αφού το ζεστάνουμε με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών) και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια μεγέθους 2,5 x 2,5 εκ.

Λιώνουμε την κουβερτούρα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί. Έπειτα την ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ, κάνοντας το σχήμα του σταυρού με το πλατύ μέρος της σπάτουλας, μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει στους 31°C. Αυτό το κάνουμε για να παραμείνει γυαλιστερή και να μη θαμπώσει.

Καρφώνουμε ένα-ένα τα σοκολατάκια σε ένα λεπτό πιρούνι (υπάρχει και ειδικό πιρούνι για αυτό το σκοπό) και τα βουτάμε στην επικάλυψη. Τα τινάζουμε ελαφρώς να πέσει η περίσσεια της σοκολάτας και τα ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε σε δροσερό μέρος (όχι όμως στο ψυγείο) μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Κανονικά, πρέπει να τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER