Σοκολατένιες μάντολες

Φτιάχνουμε σπιτικά κουφέτα -μάντολες δηλαδή- με σκληρή επικάλυψη σοκολάτας. Τα μισά τα καλύπτουμε με κακάο και τα άλλα με άχνη. Ωραίο κέρασμα για λικέρ.

Για300-350 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
Παρασκευή:30΄

Σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

Αμύγδαλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα και τις 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να βραχούν όλα τα αμύγδαλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, έως ότου καραμελώσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Αν έχουν κολλήσει μεταξύ τους, τα ξεχωρίζουμε. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και λίγο νερό (για να αποφύγουμε να πέσει το νερό μέσα στα αμύγδαλα, μπορούμεν να σκεπάσουμε τα παγάκια με διάφανη πλαστική μεμβράνη).

Ρίχνουμε στο μπολ με τα αμύγδαλα το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη μισή από την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε η κουβερτούρα να παγώνει πάνω στα αμύγδαλα
και όχι σαν ενιαία μάζα, και τα αμύγδαλα να μην κολλάνε μεταξύ τους. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κουβερτούρα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Επικάλυψη

Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ και το κακάο σε ένα άλλο και μοιράζουμε στα δύο μπολ τα σοκολατένια αμύγδαλα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να καλυφθούν σφαιρικά από τις σκόνες και έπειτα τα κοσκινίζουμε, ώστε να πέσει η περίσσια επικάλυψη. Αν τα διατηρήσουμε κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί ή σε γυάλινο μπολ εκτός ψυγείου, μακριά
από υγρασία και οσμές, κρατάνε αρκετό καιρό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER