
Τουλούμπες βήμα-βήμα
Ένα γλυκό από τα παλιά, οι τουλούμπες είναι ακαταμάχητες όταν είναι φρέσκες. Μαθαίνουμε να τις φτιάχνουμε μόνοι μας, για να τις απολαύσουμε όπως πρέπει.

Η γαλλική μαρέγκα & οι χρήσεις της
Οι μπεζέδες, η πάβλοβα, το μον μπλαν, τα ιλ φλοτάντ και πολλά άλλα γλυκά γίνονται με τη γαλλική μαρέγκα, που είναι πιο απλή στην παρασκευή της από ό,τι η ελβετική και η ιταλική.

Τα μυστικά του τσουρεκιού
Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην πάει κάτι στραβά;

Σπιτικό μάρτσιπαν
Με αυτό γεμίζουν σοκολάτες και σοκολατάκια ή πλάθουν φρουτάκια και διάφορες φιγούρες ανθρώπων και ζώων.

Ζαχαρωμένα φουντούκια
Τα χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα στα γλυκά μας, συνοδεύουμε με αυτά το ποτό μας ή τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σ' ένα κέικ, μια τούρτα κ.τ.λ.

Σαβαγιάρ & ελβετικό ρολό
Συνταγή για σπιτικά σαβαγιάρ, με τα οποία φτιάχνουμε σαρλότ και τιραμισού. Η ίδια ζύμη απλωμένη γίνεται βάση για ελβετικό ρολό.

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα - βήμα
Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους μας δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο χωριό από μπισκότα, για να στολίσουμε το τραπέζι.

Το μυστικό του κουραμπιέ
Τι πρέπει να προσέξουμε για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι.

Τρουφάκια με το υπόλοιπο κέικ
Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με το κέικ που σας περίσσεψε.

Στολίδια από μαρέγκα
Τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά στολίδια για το δέντρο και τις πιατέλες.

Καραμελωμένα βύσσινα για ντεκόρ
Ταιριάζουν στις μπλακ φόρεστ αλλά και σε όλες τις τούρτες. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε κέικ, παγωτά και μους. Η ίδια διαδικασία γίνεται και με κεράσια.

Η γαλλική βουτυρόκρεμα
Η κρέμα αυτή χρησιμοποιείται ως γέμιση σε γλυκά και τούρτες αλλά και ως επικάλυψη ή διακόσμηση.

Ξεφορμάρισμα με ζεστό νερό
Πώς θα βγάλουμε εύκολα ένα παγωμένο γλυκό από τη φόρμα του;

Η πανακότα βήμα-βήμα
Πρόκειται για την πιο εύκολη κρέμα της ζαχαροπλαστικής. Το μόνο που κάνουμε είναι να βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και να προσθέτουμε ζελατίνα.

Μπολ & χωνάκια παγωτού
Με την ίδια ζύμη που φτιάχνουμε τις γατίσιες γλώσσες, τα κλασικά μπισκότα του παγωτού, μπορούμε επίσης να φτιάξουμε τραγανά μπολ και χωνάκια.

Γατίσιες γλώσσες
Βήμα-βήμα οι «γατίσιες γλώσσες», τα κλασικά μπισκότα που συνοδεύουν το παγωτό.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
NEWSLETTER