Μπολ & χωνάκια παγωτού

Με την ίδια ζύμη που φτιάχνουμε τις γατίσιες γλώσσες, τα κλασικά μπισκότα του παγωτού, μπορούμε επίσης να φτιάξουμε τραγανά μπολ και χωνάκια.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδας (το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να είναι μαλακό)
  • 4 ασπράδια αυγών (κι αυτά πρέπει να μείνουν εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

0-g-glosses
1. Φτιάχνουμε το μείγμα ανακατεύοντας το βούτυρο με την άχνη και προσθέτοντας έπειτα τα ασπράδια και το αλεύρι. Πρέπει να γίνει ένα λείο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια. Αν το βούτυρο δεν είναι αρκετά μαλακό, μεταφέρουμε το μπολ μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό, ενώ το ανακατεύουμε.

1-g-glosses2. Παίρνουμε ένα χοντρό χαρτόνι και σχεδιάζουμε επάνω έναν κύκλο διαμέτρου 15-18 εκ. Αν δεν έχουμε διαβήτη, μπορούμε να τον σχεδιάσουμε βάζοντας επάνω ένα πιάτο ή ένα τσέρκι με αυτή τη διάμετρο.

2-g-glosses
3. Με ένα ψαλίδι κόβουμε και αφαιρούμε τον κύκλο κρατώντας ανέπαφο το εξωτερικό περίγραμμα του χαρτονιού. Αυτό θα μας χρησιμεύσει για πατρόν.

3-g-glosses
4. Το ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και με μια σπάτουλα ρίχνουμε στο εσωτερικό του μια ποσότητα από το μείγμα.

4-g-glosses5. Έπειτα με μια σπάτουλα, απλώνουμε το μείγμα εντός του κύκλου φροντίζοντας να έχει λεπτό και ομοιόμορφο πάχος περίπου 4-6 χλστ.

5-g-glosses
6. Αφαιρούμε το χαρτόνι προσεκτικά και ψήνουμε τον μπισκοτένιο δίσκο στους 180°C (στον αέρα) για 12 λεπτά.

6-g-glosses
7. Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστός, τον τυλίγουμε γύρω από ένα μεταλλικό κορνέ σε σχήμα χωνιού για να πάρει το σχήμα του. Τον αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει. Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και άλλους δίσκους, αλλά πάντα έναν-έναν για να προλαβαίνουμε να τους τυλίξουμε πριν κρυώσουν.

7-g-gatisies
8. Αν δεν έχουμε μεταλλικό κορνέ για χωνάκια, προσπαθούμε να του δώσουμε σχήμα με τα χέρια μας.

8-g-gatisies
9. Και στη συνέχεια βάζουμε το χωνάκι μέσα σε ένα στενό ποτήρι για να κρατήσει το σχήμα του.

9-g-glosses
10. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μπολάκια, βάζουμε τον ζεστό δίσκο μέσα σε ένα μπολ για να πάρει το σχήμα του. Πριν το χρησιμοποιήσουμε για να σερβίρουμε παγωτό, θα πρέπει να κρυώσει και να στεγνώσει καλά.

 

Tip

Δείτε πώς με την ίδια ζύμη θα φτιάξετε μπισκότα για να συνοδεύσετε το παγωτό.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER