Πώς λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας

Πέντε απλές κινήσεις για να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη ζελατίνη, όταν είναι σε μορφή φύλλου.

Στις συνταγές για ζελέ αλλά και σε όσα γλυκά περιέχουν ζελατίνα σάς δίνουμε την ποσότητα σε γραμμάρια και όχι σε φύλλα, καθώς δεν έχουν όλα το ίδιο βάρος. Συνήθως, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν φύλλα 5-6 γρ., ενώ στο σουπερμάρκετ βρίσκουμε των 2,5-3 γρ. Αθροίζοντάς τα μπορούμε να πάρουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Αν έχουμε ηλεκτρονική ζυγαριά, μπορούμε και να τα ζυγίσουμε, που είναι προτιμότερο επειδή θα έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια.

1-filla-zelatinas1. Προτού τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να τα μαλακώσουμε. Αυτό γίνεται όταν τα μουλιάσουμε σε κρύο νερό. Τα βάζουμε λοιπόν σε ένα μπολ με νερό – αν δεν χωράνε ολόκληρα, τα κόβουμε με το ψαλίδι στη μέση. Όσο πιο κρύο είναι το νερό τόσο το καλύτερο – κάποιοι βάζουν μέσα και μερικά παγάκια.

2-filla-zelatinas2. Έπειτα από μερικά λεπτά, η ζελατίνα θα έχει γίνει σαν διάφανη μεμβράνη. Τη στραγγίζουμε από το νερό στύβοντάς την ελαφρώς με τα χέρια.

3-filla-zelatinas3. Τη ρίχνουμε στο μείγμα που θέλουμε να πήξει, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό.

4-filla-zelatinas4. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζελατίνα.

Tip
Όταν το γλυκό που φτιάχνουμε δεν περιλαμβάνει ζέσταμα, μπορούμε να λιώσουμε τη μαλακωμένη ζελατίνα σε λίγο βραστό νερό (περίπου ½ με 1 φλιτζανάκι του καφέ), προτού τη ρίξουμε στο μείγμα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER