Τρία ζελέ σε ένα ποτήρι!

Μια ωραία ιδέα για καλοκαιρινό γλυκό: Φτιάχνουμε τρία διαφορετικά ζελέ και τα σερβίρουμε σε ένα κολωνάτο ποτήρι.

Μια ωραία ιδέα για καλοκαιρινό γλυκό: Φτιάχνουμε τρία διαφορετικά ζελέ και τα σερβίρουμε σε ένα κολωνάτο ποτήρι. Καλό είναι τα ζελέ που θα επιλέξουμε να έχουν διαφορετικό χρώμα (π.χ. φράουλα, ροδάκινο, μπανάνα όπως στη συνταγή ζελέ φρουτ παντς), ώστε να κάνουν αντίθεση. Ετοιμάζουμε πρώτα το κόκκινο ζελέ και γεμίζουμε τα ποτήρια. Μόλις τα βάλουμε στην κατάψυξη, ετοιμάζουμε το επόμενο ζελέ. Έτσι εκμεταλλευόμαστε το χρόνο αναμονής.

1-tria-zele-se-ena-potiri
1. Παίρνουμε μεγάλα κολονάτα ποτήρια του κρασιού και τα τοποθετούμε μέσα σε πλαστικά δοχεία έτσι ώστε να είναι αρκετά γερμένα, αλλά όχι εντελώς ξαπλωμένα.

2-tria-zele-se-ena-potiri
2. Γεμίζουμε με προσοχή με το ζελέ φράουλα, το οποίο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα σχεδόν μέχρι το χείλος του ποτηριού.

3-tria-zele-se-ena-potiri
3. Βάζουμε το ποτήρι, μαζί με το πλαστικό δοχείο, στην κατάψυξη έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί γρήγορα το ζελέ, προσέχοντας να μην το κουνήσουμε (θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά).

4-tria-zele-se-ena-potiri
4. Μόλις πήξει το ζελέ, βγάζουμε το ποτήρι από την κατάψυξη, το γυρνάμε από την άλλη (ξανά μέσα στο ίδιο πλαστικό δοχείο) και το γεμίζουμε με το ζελέ ροδάκινο με τον ίδιο τρόπο. Το ζελέ ροδάκινο θα πρέπει να φτάσει επίσης μέχρι το χείλος του ποτηριού. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί και αυτό το ζελέ για άλλα 15 λεπτά.

5-tria-zele-se-ena-potiri
5. Βγάζουμε το ποτήρι, το στήνουμε όρθιο και γεμίζουμε το κέντρο του με το ζελέ μπανάνα φτάνοντας μέχρι το χείλος του ποτηριού. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και αυτό το ζελέ, για περίπου 2 ώρες, και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER