Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 x 40 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μεγάλο ταψί διαθέτουμε). Τοποθετούμε εκεί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα καθώς τα βάζουμε. Καλό είναι να τα έχουμε κόψει έτσι ώστε να μην εξέχουν από το ταψί.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες και τα σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια των βουτυρωμένων φύλλων. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά (ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά), προκειμένου να παγώσει το βούτυρο και να σκληρύνουν τα φύλλα. Έτσι, δεν θα μετακινούνται όταν επιχειρήσουμε να κόψουμε κομμάτια.
Βγάζουμε το ταψί και χαράσσουμε τον μπακλαβά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια μεγέθους 10 x 10 εκ. Έπειτα τεμαχίζουμε κάθε κομμάτι διαγώνια στη μέση φτιάχνοντας δύο τρίγωνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μιάμιση-δύο ώρες. Ετοιμάζουμε το σιρόπι περίπου 15 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε χλιαρό.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του σιροπιού και, μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι, το οποίο ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια σιγά-σιγά με μια κουτάλα.
Αφήνουμε τον μπακλαβά να κρυώσει προτού τον σερβίρουμε.