
Black Forest
Μια πασίγνωστη τούρτα, μια εντυπωσιακή black forest, με σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη σαντιγί και λαχταριστά αγριοκέρασα, έρχεται από τη Γερμανία στο τραπέζι μας.

Μαντλέν
Με το χαρακτηριστικό σχήμα αχιβάδας, οι διάσημες Madeleines είναι μικρά αφράτα κεκάκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Brovst Dream Cake
Ένα κλασικό Δανέζικο κέικ από την πόλη Brovst που ονομάζεται -όχι άδικα- dream cake!

Tarte tropézienne με σοκολάτα
Η tarte tropezienne είναι ένα μπριός γεμιστό με λευκή κρέμα, που δημιούργησε ένας Πολωνός φούρναρης στο Σεν Τροπέ. Έγινε διάσημο επειδή ήταν το αγαπημένο γλυκό της Μπριζίτ Μπαρντό, όσο γυριζόταν η ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα». Εδώ, σε μια λαχταριστή σοκολατένια παραλλαγή.

Blanc Manger
Μια λευκή κρέμα με μεσαιωνικές καταβολές. Γίνεται με γάλα και αμύγδαλα και πήζει με ζελατίνη, έτσι ώστε να μπορεί να ξεφορμαριστεί και να σταθεί καμαρωτή στην πιατέλα.

Bettelman - Πουτίγκα από μπριός και κεράσια
Αλσατικό παραδοσιακό γλυκό από ζύμη μπριός. Το όνομά του σημαίνει “ζητιάνος” και γίνεται με διάφορα φρούτα, ανάλογα με την εποχή, συνήθως κεράσια ή μήλα.

Κέικ βουτύρου από την Ολλανδία
Γνωστό ως boterkoek, είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ολλανδικό γλυκό της εργατικής τάξης, η οποία το εκτιμούσε γιατί ήταν βουτυράτο, πλούσιο και χορταστικό.

Zuppa inglese
Το zuppa inglese είναι από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά. Σημαίνει αγγλική σούπα και περιέχει κρέμα, σαβαγιάρ και ζελέ φραμπουάζ.

Chokladbollar
Σουηδικά τρουφάκια με βρόμη. Είναι πανεύκολα αφού απλώς ανακατεύεις τα υλικά μεταξύ τους, χωρίς να χρειαστεί να τα λιώσεις.

Τάρτα με σιτάρι
H pastiera napoletana είναι μια πολύ ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη τάρτα από τη Νάπολη με σιτάρι, ρικότα και φρουί γλασέ.

Μιλφέιγ
Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ), που το όνομά του σημαίνει «χίλια φύλλα». Πάντως, το γλυκό υπήρχε ήδη τον 17ο αιώνα.

Zuccotto
Μια συνταγή από το νέο μας τεύχος με θέμα "ένα ταξίδι στον κόσμο", μια καταπληκτική μπόμπα με σοκολάτα και φουντούκια.

Σεντ Ονορέ
Κλασικό γαλλικό επιδόρπιο, τέλειο δείγμα της ευρηματικότητας των Γάλλων σεφ, καθώς αποτελείται από δυο ζύμες, κρέμα και καραμέλα.

Αυστριακή καρυδόπιτα
Αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με την ελληνική, καθώς δεν περιέχει σιρόπι, ενώ μαζί με τα καρύδια χρησιμοποιεί και αμύγδαλα.

Το κύμα του Δούναβη
Παραδοσιακό γερμανικό γλυκό με βύσσινα που θυμίζει το μαρμπρέ κέικ, με επικάλυψη σοκολάτας.

Ζουμερό γλυκό με κρέμα, σταφίδες και ρούμι
Παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό ταψιού, το somblos, έχει αρωματικό σιρόπι στα αφράτα σαβαγιάρ και μια πλούσια στρώση κρέμας ανάμεσα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
NEWSLETTER