Βανίλια-Σοκολάτα

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και περιλαμβάνει 68 συνταγές με βανίλια και σοκολάτα.

Το νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου με τίτλο «Βανίλια-Σοκολάτα. Μαδαγασκάρη: Έτσι μυρίζει ο παράδεισος;» δημιουργήθηκε μετά από ένα ταξίδι που έκανε στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται πολλά μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο.

Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο Βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος δηλώνει: «Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα.»

Εκδίδεται από τις Αττικές εκδόσεις, περιέχει 192 σελίδες και περιλαμβάνει 68 συνταγές με σοκολάτα και βανίλια φωτογραφημένες ατμοσφαιρικά από τον Άλκη Καλούδη με food styling του Στέλιου Παρλιάρου. Το βιβλίο διανθίζεται από κείμενα για τη Μαδασκάρη και φυσικά από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέλιος στο ταξίδι του. Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER